Äventyr på Österlen

png telefon0709-209209

Till läraren:

Var ute i god tid när du ska boka för din klass.

Vissa vardags förmiddagar i april, maj och juni är avsatta för skolor, med rejält rabatterade priser. Dessa syns inte i vårt bokningssystem.
Det samma gäller aug, sept.

Ring och meddela intresse för det datum som passar.

Friluftsdag i Fyledalen för skolor

med dressincykling och vandring. Programmet är baserat på 40 - 72 deltagare.

Aktiviteten startar senast kl. 9,30 och avslutas 13.30 enligt följande:

• Ni kommer i egen buss alt. åker med Skånetrafiken* och släpper av halva gänget “a” med minst 3 vuxna vid dressinstationen väg 11 vid Tomelilla folkhögskola. (10 min. promenad från tåg/buss stationen)

• Bussen kör därefter direkt vidare med andra halvan “b” mot Röddinge, här med minst 2 vuxna.

• “a”  får muntlig info av oss om dressincyklingen, trafikregler, säkerhet, lite historia mm. och ger sig sedan iväg på spåret mot Fyledalen.

• “b” stiger av bussen på hållplatsen "Röddinge Landsvägen" alt. med egen buss på bilparkeringen nedanför Röddinge kyrka därifrån de fotvandrar tillsammams efter karta, först genom Röddinge by, sedan på småvägar genom Fyledalen till Dressincyklingens grillplats** Karta skickas till er som läraren sen tar med i bussen. Vandringens längd c:a 4 km.

• Samtidigt dressinar “a” gänget på spåret ner mot och genom Fyledalen hela vägen till vändpunkten, och åter till vår grillplats där de träffar “b” gänget ca: kl. 11.10 för gemensam picknick.

• Efter picknicken byter grupperna plats.

• c:a kl 12:00 “a” gänget börjar sin vandring efter kartan genom Fyledalen mot Röddinge kyrka.

• “b” gänget får muntlig info av oss om dressinerna innan de ger sig iväg, först ner mot spårslutet i dalen där de vänder och sen åter mot Tomelilla.

Beräknad tid att dressina / vandra åter till respektive slutmål ca 1tim 30min, där de hämtas upp av era* bussar.  Friluftsdagen avslutas 13.30.

*   Åk gärna med kollektivtrafiken! Friluftsdagen är upplagd för att fungera så. Angöringsplatser, tåget till Tomelilla station. Bussen till Röddinge Landsvägen. (Kolla själv att tiderna passar från just er ort)

**  Dressincyklingens grillplats är vår egen stora rastplats i Fyledalen, byggd speciellt för dressincyklingens gäster med tillgång till toalett och en grillplats inspirerad av Asterix & Obelix. Rådgör alltid med oss om ni vill grilla.. 
 

Denna aktivitet finns tillgänglig i mån av plats:
Våren 2024 månd.-fred. 2 maj t.o.m. 14 juni. Undantag 9, 10 maj och 6 juni.
Hösten 2024 månd.-fred. från 19 aug. och framåt i höst... 

Ring oss för info om lediga dagar. Dessa syns inte alltid i vårt online bokningsystem.

 

Skolutflykt med endast dressincykling

Under samma period har vi även skolutflykt med enbart dressincykling för klasser från 2-34 pers till kraftigt rabatterat pris. (Sankt Olof 2-28pers)

• För frågor, aktuella prisuppgifter och bokningar, ring oss! 0709-209209

 

 

Viktig info till ansvarig lärare:

1. Alla som deltar i dressincyklingen måste kunna mottaga och förstå den muntliga säkerhetsinformation som ges på svenska alternativt engelska innan start. Det går bra att ha med sig tolk, men då ansvarar ni själva för detta.

Tyvärr har vi haft incidenter till följd av att elever ej lyssnat eller förstått instruktionerna som gavs början av turen. Därför är det väldigt viktigt att du/ni som lärare/ledare ser till att alla deltagare verkligen förstår vad som gäller säkerhetsmässigt så att vi kan undvika olyckor och tråkigheter.

2. Dressincykling är ingen hastighetstävling, man cyklar i ett lagom tempo. Det är av största vikt att alla har respekt för de de andra på spåret och hela tiden håller tillräckligt avstånd till framförvarande för att undvika kollisioner. En krock kan medföra allvarliga skador. Om någon elev inte respekterar vår säkerhetspolicy tar vi oss rätten att på plats med omedelbar verkan avstänga vederbörande från aktiviteten.

3. Våra dressinspår korsar ett antal trafikerade vägar. Spåret i Tomelilla korsar dessutom två större vägar. Det är ALLTID den som cyklar dressin som har stopp plikt. Det är ALDRIG ok att låta bilarna stanna. Det blir lätt missförstånd i trafiken då, och incidenter kan uppstå.

4. När skolklasser cyklar vill vi alltid ha minst tre vuxna med, en på första, en på sista dressinen och en i mitten. Lärarna är tillsammans ansvariga för att eleverna verkligen, EN ÅT GÅNGEN, på ett säkert sätt går över de vägar som det skyltats så vid.
Småvägarna kan man EN ÅT GÅNGEN, sakta cykla över när man konstaterat att det är fritt.

winf stoppwinf vagpromenad

Ring/sms:a oss gärna om du/ni har frågor och funderingar!
Stephan & Josefin 0709-209209

All kommunikation med oss sker via telefon och sms.
  

wskol dressin 2Skolklass i Fyledalen

 

 

 

 

Vägarna korsasFärdvägarna korsas

 

 

 

 

Gemensam måltid

Dressincyklingens rastplats

 

 

 

 

Vid Asterix grillenVid Asterix grillen