????

????
     

 


Känner Du till att det planeras för fullt på att bygga en ny framtida järnvägsförbindelse, redan om några år...

..mellan Tomelilla-Sjöbo-Malmö..?

Det finns minst två alternativa dragningar, och man har på fullt allvar tänkt sig att det ena alternativet är att den ska gå genom Fyledalen !

 Detta är viktigt och angår oss alla,  läs gärna.... 

   

 
  Tänk efter, vad är viktigast för regionen, i ett riktigt långt perspektiv, både för de människorna som redan bor här och de som söker sig  hit, för att njuta av det som Österlen är känt för, nämligen att här är så skönt att bo och finnas till. Vi har inte den eviga stressfaktorn och det allt för höga tempo som finns i de större städerna.
Vi har däremot närheten till vår fantastiska natur, vilken också bidrar till att många storstadsbor söker sig hit för rekreation och naturupplevelser.

Är det då viktigast att vi kan pressa restiden mellan Österlen och Malmöregionen i väst med ytterligare ett par minuter på bekostnad av stora ingrepp i ett ovärderligt natur och rekreations område som är unikt i sitt slag i hela Europa?

Är det i ett ännu längre perspektiv kanske ännu viktigare att vi tar tillvara och värnar om det fantastiska och nästan orörda naturområde mitt ibland oss som faktiskt Fyledalen är !

Blir järnvägen ändå byggd genom dalen och man sen efter några år kommer på att det här var nog inte så bra trots allt, vad gör vi då ?
Många av dem som sitter och fattar sådana viktiga beslut om vår framtida miljö och natur har bara tillbringat några timmar på platsen, eller kanske inga alls... Och Du och många andra har ingen aning om vad som händer och planeras över våra huvuden förrän det är för sent att säga stopp...

Om vi ändå behöver ytterligare en, en ännu några minuter snabbare järnvägsförbindelse mellan Malmö - Österlen, så bör man kanske tänka om och låta den få en annan sträckning, kanske längs med väg 11... Den möjligheten ligger nämligen också som ett alternativ på planerarnas bord..

Låt oss tillsammans hjälpa våra politiker att fatta ett beslut som gör att vi får behålla Fyledalen som den är, även för kommande generationer...

 
     
  Här kan du skriva ut egna protest listor mot tåg-     planerna genom Fyledalen, fyll i och skicka till oss.

Gör såhär... Gå till utskrift av listor, skriv ut, stoppa listorna i skrivaren en gång till,  fast i omvänd ordning, skriv ut än en gång. Vips, så har Du två listor i Din hand färdiga med adress och allt förutom portot på 5,50...  När Du fått ihop tillräckligt med namn så vik ihop, frankera och posta !     Tack för Ditt stöd.

Till utskrift av listor.

 
     
  Stöd aktionsgruppen Inga tåg i Fyledalen.

Läs mer på hemsidan

www.fyledalen.nu 

 
     
  Skriv och berätta vad Du tycker redan nu, imorgon kan det vara för sent..

Jag tycker att..

 
     
  Här hittar Du tillbaka till dressin sidorna..  

gul startsidan


gul om Fyledalen


gul dressin i Fyledalen

????

????